ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Η ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΠΑΡΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ΄ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αριστοτέλης

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ!

Posted by alfeiospotamos στο 09/11/2011

ΠΡΟΣ: Το Υπουργείο Οικονομικών (δια της   Γ΄ Δ.Ο.Υ. ΠΑΤΡΩΝ)
 Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος του              Ν. 3986/2011  (αρ. δήλωσης 102270)  που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση 1.081,07 ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών, από εμένα και τη 10/μελή οικογένειά μου.
Α΄) ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων-αγορών ) κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.
Β΄) ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος.
Γ΄) ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο μεταβίβασης ακίνητων κλπ.
Δ΄) ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης και αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες, το οποιοδήποτε νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).
Ε΄) ΕΠΕΙΔΗ  είμαι Πολύτεκνος ( έχω οκτώ-8- εν ζωή τέκνα, από 20 έως 4 ετών) και δεν έχω άλλες αντοχές, διότι εκτός των βασικών εξόδων της 10/μελούς οικογενείας μου (2 γιοί φαντάροι, 2 κόρες σε φροντιστήρια λόγω «Πανελληνίων», Αγγλικά, Γαλλικά κλπ…κλπ…)  πληρώνω μηνιαίως στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  915 € για στεγαστικά δάνεια…και 236 € στο ΜΤΠΥ για 3/ετές δάνειο…κλπ…..
ΣΤ΄) ΕΠΕΙΔΗ παραβιάζετε την αρχή της αναλογικότητας που καθιερώνεται στο άρθ. 4  παρ. 5 και άρθ. 25 παρ.1 εδ. δ΄του Συντάγματος κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά. Επιπλέον δεν εξαιρεί ή δεν κλιμακώνει τις οικογένειες με πολλά μέλη ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα, δεδομένου ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα βάρη, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ η διάταξη του άρθ. 21 παρ. 1 και 5 του Συντάγματος  και την ισχύουσες ειδικές διατάξεις του αρθ. 8 του  Ν 1910/1944.
Ζ΄) ΕΠΕΙΔΗ παραβιάζετε την αρχή της ίσης μεταχείρισης, αντίθετα με το άρθ. 4 παρ. 1 του Συντάγματος,  διότι μεταξύ άλλων επιβάλλεται και έκτακτη εισφορά για κατοχή αυτοκινήτου, χωρίς να εξαιρούνται τα αυτοκίνητα πολυτέκνων, που έχουν κυβισμό και αριθμό θέσεων ανάλογο με τον αριθμό των μελών της οικογενείας τους, απαραίτητα για την μεταφορά της, καθώς και οχήματα ΑΜΕΑ.
                                       Για τους παραπάνω λόγους
Σας ενημερώνω ότι επειδή, όπως προανέφερα οι διατάξεις του  Ν. 3986/2011 είναι παράνομες και αντισυνταγματικές,
Αρνούμαι
να πληρώσω το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος και δεν συναινώ σε οποιοδήποτε διοικητικό μέτρο που σχετίζεται με το προαναφερόμενο εκκαθαριστικό και σε συμψηφισμό με απαιτήσεις που έχω από το Δημόσιο. Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια (εξώδικη ή δικαστική) κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαφυλάξω και προασπίσω τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου.
Συνεπώς:
Κύριοι, Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν. Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δήθεν δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε. Π.χ. ακούσαμε ότι κάποια κρατικός υπάλληλος υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της… Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός και υπερπολύτεκνος;;;
Δεν  πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος.
Δεν πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα.
Δεν πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια και μεσοπρόθεσμα…
Δεν πληρώνω, γιατί αρνούμαι να ταΐζω μια Ολιγαρχία ανθρώπων και την κλίκα τους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζουν εις βάρος του.
Και βέβαια θα πληρώσω την συμμετοχή μου στο κράτος μου, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανέμει τα βάρη δίκαια…
Και βέβαια θα πληρώσω, όταν αυτοί που μας κυβερνάνε και οι δημόσιοι λειτουργοί θα λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον και όχι για να φτιάξουν περιουσίες…
Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι ο Ραγιάς ξύπνησε, από εδώ και στο εξής θα ακούτε και θα νοιώθετε μόνο την οργή του…
Υποδουλώσατε τα όνειρά μου και το μέλλον των παιδιών μου. Και θέλετε και αμοιβή;;; ΕΛΕΟΣ  ΠΙΑ……….
Τέλος, σας διαμηνύω με όλη τη δύναμη της ψυχής και των πνευμόνων                        « ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ»…
                                                                     Πάτρα  7-10-2011
                                                                  Ζαφειράκης  Γ. Κων/νος
ΑΦΜ: 025099743
Τηλ. Οικίας: 2610-620262   Κιν.: 6930-117711
e-mail: costaszaf@yahoo.gr  
Υ.Γ. 
1. «Χρήματα υπάρχουν» και πάμπολλα μάλιστα!!! Οι καταθέσεις «ορισμένων» Ελλήνων στις Ελβετικές Τράπεζες –όπως μαθαίνουμε – ανέρχονται σε πολλά δις € (Είμαστε 2οι στον κόσμο σε…καταθέσεις). Αν τα θέλετε, πάρτε τα!!!!!!! Τι περιμένετε εμάς τους ταλαίπωρους, να μας μαδήσετε;…ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
2. Ψάξτε σε όλον τον κόσμο. Σας δίνω το δικαίωμα – με την παρούσα επιστολή μου – όσα χρήματα βρείτε κατατεθειμένα σε οποιαδήποτε τράπεζα της υφηλίου να τα κατάσχετε!!! Κάντε όμως το ίδιο σε όλους τους ύποπτους!!! Τους γνωρίζετε πολύ καλά!!! Αν τολμάτε…
3. Σας υπενθυμίζω σχετικά και ισχύοντα… ακόμη ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ:

‘Αρθρο 2: Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

‘Αρθρο 4: Ισότητα των Ελλήνων

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη,ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
‘Αρθρο 20: Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης
1. Kαθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ’ αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, όπως νόμος ορίζει.
2. Tο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.
‘Αρθρο 25: Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων
1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
                                                                                            Ο ίδιος
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: